Tromsø educational filmfestival 13.-15. mars

Ny filmfestival og konferanse setter undervisningsfilm i søkelyset

Film og video blir stadig mer brukt som et verktøy i undervisning i høyre utdanning. Mulighetene videoformatet gir og virkemidlene som kan brukes til å formidle et budskap til studentene er mange. Det er den kreative og pedagogiske måten å bruke film på, som blir fokuset på Norges første film festival for undervisningsfilm.

Tromsø Educational Film Festival (TREFF)

TREFF arrangeres av Ressurssenter for undervisning læring og teknologi (Result) ved UiT Norges arktiske universitet, 13.-15. mars 2024, i Tromsø. Visjonen til TREFF er å fremme bruken av film som et pedagogisk verktøy i høyere utdanning og være med å heve kvaliteten på slike filmer. TREFF skal være en felles arena for undervisere, pedagoger, studenter og filmskapere for å møtes, dele erfaring og kunnskap, og ikke minst blir inspirert. TREFF springer ut fra et behov for en slik arena, da det ikke finnes noe lignende i Norge og svært få i verden, samtidig som det er mange som jobber med å lage og bruke film til undervisningsformål.

Interessante foredrag og filmer fra hele verden

TREFF er ikke bare en festival, men også en konferanse der filmens pedagogiske kvalitet og potensiale for læring står i sentrum. Programmet består av filmer der tema, sjanger og opprinnelsesland varierer. Visninger vil finne sted på UiT Norges arktiske universitet, på Nordlysplanetariet på Nordnorsk vitensenter og Verdensteatret. Filmene blir presentert i en undervisningskontekst, ofte av de som har laget filmen eller undervisere som bruker filmen i sin undervisning. I tillegg vil det være foredrag av erfarne fagfolk. Under festivalen vil deltakere også få mulighet til å prøve ut nyskapende undervisningsmetoder ved forskjellige interaktive installasjoner. Dagene vil være fylt av gode samtaler, kunnskapsutveksling og inspirasjon.

For mer informasjon, program, påmelding med mer, se her:https://result.uit.no/treff/

Connect with us  

Facebook | Instagram | web  

Phone | +47 77 62 09 03 

 E-mail: Treff@uit.no